Frågor och svar

Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna.
Hittar du inte svar på din fråga kan du alltid kontakta eller chatta med oss.

Att få en matchning kostar ingenting.

Väljer du att gå vidare så kostar en session med psykolog eller psykoterapeut 1395 kr.

(eller paketpris  tre sessioner 3800kr (385kr rabatt) och tio sessioner 12 500kr (1 450kr rabatt)

Familjerådgivning kostar mellan 250kr-450kr beroende på vilken kommun du tillhör

Om du kommer via en husläkarmottagning som vi samarbetar med kostar det en patientavgift på 250kr eller 0kr vid frikort.

Vår företagslösning är enlig offert.

För att koppla upp dig, ladda hem appen ”Vårdrummet Video” till din telefon och logga in med BankID på utsatt tid. Finns där appar finns.
 

Frikort gäller för endast om du kommer via husläkarmottagning som har avtal med oss. Gränsen för frikort är för nuvarande 1200kr. Du kan se om du har nått gränsen för frikort här: https://www.1177.se/…/se-om-du-har-natt-gransen-for…/

När du söker offentligt finansierad vård (via vårdcentral) så erbjuds ett stöd och psykologisk behandling som faller inom ramen för första linjens psykiatri, mild till måttlig psykisk ohälsa).

Det avser problematik som inte kräver specialistvård och är lite kortare sessioner (ca 30 min). Privatfinansierad vård avser hela spektrumet från coachande samtal till specialistvårdskategorin psykoterapi. Du bestämmer i samråd med din psykolog, psykoterapeut eller kurator vad behandlingen ska avse och hur lång den ska vara. Sessionerna är ca 45 min+

Du får en faktura från en vårdcentral postad till din folkbokföringsadressadress. P.g.a av patientsekretess kan man inte lägga in om tillfällig adress för fakturan.

Är du privatbetalande så betalar du direkt efter besöket med Swish,kort eller kontant (kan variera).

Vid den offentligt finansierade vården gäller avbokning senast 24 timmar innan det bokade besöket. Avbokar du efter det eller uteblir helt får du en faktura på 400 kr som ska betalas.

Vid privatfinansierad vård gäller 24 timmar. Avbokar du senare får du betala för besöket.

I första hand vänder du dig till din psykolog, psykoterapeut eller kurator. Du kan också kontakta Convene som sköter fakturering

https://www.convene.se/privat/kontakta-oss/

När du bokar privatfinansierad vård så är mötet 30 min eller 45 min. När du bokar offentligt finansierad vård så beror upplägg och längd på syftet med mötet. Det kan skilja från gång till gång men brukar var omkring 30 min. .

Vad gäller privatfinansierad vård så bestämmer du själv (i samråd med din psykolog, psykoterapeut eller kurator). Vad gäller offentligt finansierad vård så baseras längden av behandlingen på den kontinuerliga bedömningen.

Då gott resultat inom psykisk hälsa innefattar så många olika mänskliga faktorer och inte är en exakt vetenskap så kan vi inte garantera resultat, trots att vi arbetar med evidensbaserade metoder som ger bästa möjliga förutsättningar för gott resultat.

Att uppnå ett bra resultat handlar inte bara om metod men att det känns bra i din relation till din terapeut. Fyll i vårt formulär för matchning så hjälper vi dig vidare.

 

 

De flesta av våra psykologer, psykoterapeuter och kuratorer erbjuder även privat psykoterapi, då är sessionerna längre.

Ja det finns det. Titta gärna på tiderna som ligger ute i webbtidboken.

Fråga din psykolog, psykoterapeut eller kurator vad som gäller i just ditt fall.

Fråga din psykolog, psykoterapeut eller kurator, det kan variera.

Fråga din psykolog, psykoterapeut eller kurator, det kan variera.

Ja det går bra, vi erbjuder vissa tider efter kl 17:00. Leta efter en tid som passar dig i webbtidboken.

Du kontaktar din psykolog, psykoterapeut eller kurator direkt (mail eller telefon).

Du avbokar genom att kontakta din terapeut direkt (mail eller telefon).

Ja alla våra psykologer, psykoterapeuter och kuratorer har tystnadsplikt och lyder under sekretesslagen I den offentligt finansierade vården gäller Sammanhållen journalföring. Läs om det här.

https://www.slso.sll.se/trygg-och-saker-vard/din-journal/

Hos oss arbetar inga läkare så vi kan därför inte vara behjälpliga med recept eller sjukskrivningar. Kontakta din husläkare som, vid behov kan kontakta din terapeut för rådgivning om ditt tillstånd.

*psykologhjälp och psykoterapeuthjälp = stöd och hjälp via kontakt med leg psykoterapeut eller leg psykolog. Observera att vi även har med kuratorer som arbetar här, då med grundutbildning i psykoterapi.

Mind Sverige

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du i respektive terapeuts presentation.

Telefon

Tel: 08-414 003 20

Knappval 1 för att komma till familjerådgivningen.

Knappval 2 för att bli uppringd

Återbud och fakturafrågor

För fakturafrågor hänvisar vi till Convene tel 08-40000506

För avbokningar och ombokningar vänder du dig till din terapeut direkt.

Kontaktuppgifter