Vad är skillnaden mellan psykoterapi och coachning? Vi frågar Tobias.

Hej Tobias!

Du arbetar både som leg psykoterapeut (KBT) och coach, vad är då skillnaden mellan de två arbetssätten?

– I coachning är mitt mål att lyssna in vad klienten vill få hjälp med först. Därefter gör jag min analys och presenterar ett förslag till dem hur man kan uppnå önskvärda resultat. Det innebär således att optimera beteenden som klienten redan har i önskvärd riktning så de får ut sin fulla potential i de delar av sitt liv de vill förbättra. 
Vad är skillnaden mellan psykoterapi och coachning? Vi frågar Tobias.
Tobias Andersson, leg psykoterapeut (KBT) och coach

Och hur arbetar du med psykoterapi?

-Som leg psykoterapeut i KBT är mitt mål att hjälpa dig att förstå dina svårigheter samt behandla dem med KBT interventioner. Jag gör således en grundlig beteendeanalys som jag redogör för klienten. Vidare redogör jag  beteendeanalysen – hur jag ser på vad som vidmakthåller dina svårigheter samt hur man kan behandla dem med KBT interventioner. För att kunna behandla dem så har jag flertal interventioner från olika KBT metoder som CFT, ACT, DBT för att nämna några metoder jag arbetar med. 
Läs mer om Tobias och boka coachning eller privat psykoterapi direkt i hans webkalender. 

Dela på:

Facebook
LinkedIn

Du kanske också gillar:

Mind Sverige

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du i respektive terapeuts presentation.

Telefon

Tel: 08-414 003 20

Knappval 1 för att komma till familjerådgivningen.

Knappval 2 för att bli uppringd

Återbud och fakturafrågor

För fakturafrågor hänvisar vi till Convene tel 08-40000506

För avbokningar och ombokningar vänder du dig till din terapeut direkt.

Kontaktuppgifter