Läs om oss i media

Är tiden inne för skilsmässa?

Hur vet man att det är dags att överväga skilsmässa? Det måste vara ett av livets svåraste beslut. Mind Sveriges leg psykoterapeut Ylva Vejrich Dieden, som har lång erfarenhet av att arbeta med par, blir intervjuad i Aftonbladet.

Hur planerar man barnens ledighet som separerad? Mind Sverige medverkar i TV4s Nyhetsmorgon.

Sommaren kan innebära oro för separerade föräldrar med delad vårdnad om sina barn. Det kan finnas utmaningar med att hitta lösningar inför semester. Vem ska barnen vara med? Hur delar vi upp tiden? Vilka kompromisser behöver göras? Det är viktigt att barnens bästa är i fokus så att de kan må bra under sitt sommarlov.

Sanne Andersson, Familjens Jurist, och vår verksamhetschef och leg psykoterapeut Camilla Linde välkomnades till TV soffan på TV4s Nyhetsmorgon för att ge tips för hur man på bästa sätt planerar barnens ledighet efter en separation

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/så-planerar-ni-barnens-semester-efter-separationen/13773089

Så skonar du barnen vid en vårdanstvist

Mind Sverige tipsar om hur du skonar du barnen i en vårdnadstvist:

  1. Sätt barnets behov i fokus och agera vuxet -Kommunicera på ett vuxet sätt
  2. Var tydlig mot barnen – det här är något som hänt dem, inget de har kunnat påverka, göra något åt utan det har uppstått mellan er som föräldrar.
  3. Känn det du känner, det är ok att vara ledsen, prata med omgivningen, vänner, familj eller sök professionell hjälp, var snäll mot dig själv. Det är ok att känna såhär men ändå vara en good enough parent.
  4. Allt kommer att förändras, det här är något nytt inte bättre eller sämre utan både bättre och sämre, det är både INTE antingen eller.
  5. Njut av båda veckorna – det är jobbigt att vara utan sina barn, det väcker starka känslor men om det går försökt att ta hand om dig själv veckan utan barn.
  6. Kom ihåg att du kan skilja dig från din make /maka men inte föräldrarrelationen (relationen mellan två föräldrar) den består livet ut.

Mind Sverige

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du i respektive terapeuts presentation.

Telefon

Tel: 08-414 003 20

Knappval 1 för att komma till familjerådgivningen.

Knappval 2 för att bli uppringd

Återbud och fakturafrågor

För fakturafrågor hänvisar vi till Convene tel 08-40000506

För avbokningar och ombokningar vänder du dig till din terapeut direkt.

Kontaktuppgifter