Känner du dig missförstådd i din relation? Annelie vet hur man gör för att ändra det.

Känner du dig missförstådd i din relation?

Annelie vet hur man gör för att ändra det.

 

Annelie Werbart Törnblom, legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut, medicine doktor

Annelie Werbart Törnblom är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut, medicine doktor. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med familjerådgivning och även privat parterapi.

När söker man familjerådgivning?

-Till min familjerådgivning är ni välkomna om ni vill förändra något i era liv, hos er själva eller i er relation. Er relation har kanske stagnerat eller fastnat i ett upprepningsmönster där ni känner er missförstådda och inte heller förstår den andra. Kanske har något förändrats i livet hos någon av er eller så kom ni på att ni utvecklas åt olika håll.

Om ni är en familj är ni kanske oroliga för något av barnen eller för hur relationer inom familjen har utvecklats. För att något ska förändras behöver vi förändra vårt sätt att se på saker och hantera situationer annorlunda – eller behöver vi förändra något hos oss själva.

 

Vad är exempel på anledning till att man får problem i sin relation? 

Vi är olika och unika som personer. Vissa av oss är mer upptagna av våra relationer medan andra värnar mer om sin självständighet och prestationer. En bra balans mellan dessa två sidor är en förutsättning för att vi ska må bra. I ett parförhållande kan stora skillnader göra att man får svårare att förstå varandra, men även stora likheter kan leda till problem. Om båda har en stark relationshunger kan det leda till att ingen känner sig nöjd med sin relation. Om båda värnar om sin autonomi kan det bli svårare att mötas på djupet eller kan det leda till en konkurrens med partnern.

Om man inte har erfarenhet av att gå till en terapeut, kan du förklara hur det kan hjälpa att ”prata” med någon? Hur kan det göra vår relation bättre?

-Jag tror på varje individs inneboende potential till förändring och det dialogiska samtalets läkande kraft, där man har en undersökande inställning till andras uppfattningar och även beredskap att ändra sin egen uppfattning.

 

Annelie är fullbokat fram till den 1 oktober men har sedan möjlighet att ta emot nya bokningar.  Du når henne direkt på annelie@mindsthlm.se

Varmt välkommen!

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn

Du kanske också gillar:

Mind Sverige

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Många vill snabbt få personlig kontakt med en terapeut, då är mejl inte ett säkert alternativ och telefonmöten ingår tyvärr inte i vårt uppdrag.

Därför erbjuder vi nu korta snabba Drop-In tider (videomöte 15 min). Om du inte vill använda videofunktionen så stänger du av kameran.

Du bokar direkt i vår webbkalender. På så sätt kan du enkelt få trygg och säker kontakt med din terapeut.

Det kan gälla rådgivning, avstämning eller lättare bedömning. Drop-In möten kostar 250 kr eller 0kr vid frikort eller om du är under 18 år.

Avbokning/ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du under respektive terapeut nedan

Kontaktuppgifter