Hur mår dina medarbetare? Det finns ett tydligt samband mellan lönsamhet och psykisk hälsa på arbetsplatsen.

 

En arbetsplats där medarbetarna mår bra och har bra psykisk hälsa är mer sannolikt  lönsam. Detta beror på att medarbetare som mår bra är mer produktiva, har lägre sjukfrånvaro och är mer engagerade i sitt arbete.

En bra arbetsmiljö som främjar psykisk hälsa kan innebära att arbetsgivaren tillhandahåller verktyg och stöd för att hantera stress och utmattning, tillhandahåller möjligheter för fysisk aktivitet och främjar en kultur där det är enkelt att prata om psykisk hälsa.

 

Hur mår dina medarbetare? Det finns ett tydligt samband mellan lönsamhet och psykisk hälsa på arbetsplatsen.En bra ledarskapsstil kan också bidra till att främja psykisk hälsa på arbetsplatsen. Ledare som är tillgängliga, lyhörda och engagerade i sina medarbetare kan hjälpa till att skapa en arbetsmiljö där medarbetare känner sig sedda och värderade.

En annan viktig faktor är möjlighet för medarbetare att ha inflytande över sitt arbete och sin arbetssituation. Medarbetare som känner att de kan påverka sin arbetsmiljö är mer sannolikt att vara engagerade och motiverade i sitt arbete.

Att satsa på psykisk hälsa är en insats som skapar en win-win situation, det  bidrar till en lönsam arbetsplats där medarbetarna trivs och mår bra.

Dela på:

Facebook
LinkedIn

Du kanske också gillar:

Mind Sverige

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du i respektive terapeuts presentation.

Telefon

Tel: 08-414 003 20

Knappval 1 för att komma till familjerådgivningen.

Knappval 2 för att bli uppringd

Återbud och fakturafrågor

För fakturafrågor hänvisar vi till Convene tel 08-40000506

För avbokningar och ombokningar vänder du dig till din terapeut direkt.

Kontaktuppgifter