Hur hittar jag en terapeut som är rätt för just mig?

Hur hittar jag en terapeut som är rätt för just mig?

Det finns flera saker att tänka på när man väljer en terapeut. Här är några faktorer att beakta:

 

  1. Utbildning: Se till att terapeuten har en formell utbildning.
  2. Erfarenhet: Terapeuter med lång erfarenhet kan ha utvecklat en bredare kompetens och kunskap, men det är också viktigt att tänka på att nya terapeuter kan vara lika kvalificerade, kompetenta och inte minst motiverade.
  3. Specialisering: Vissa terapeuter är specialiserade på viss typ av problem, till exempel depression, ångest eller relationer. Välj en terapeut som har erfarenhet av att hantera det problem du vill arbeta med.
  4. Personlighet: Det är viktigt att du känner dig bekväm med terapeuten. Välj någon som du tror att du kan öppna upp för och som du tror kan hjälpa dig att nå dina mål.
  5. Metod: Olika terapeuter använder olika metoder. Se till att terapeuten använder en metod som du känner dig bekväm med och tror kan hjälpa dig.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon “perfekt” terapeut som passar alla. Det kan ta tid att hitta en terapeut som du känner dig bekväm med och som kan hjälpa dig att nå dina mål. Men med lite tid och ansträngning, finns det stora möjligheter att hitta en terapeut som kan hjälpa dig att må bättre.

Vill du ha hjälp att bli matchad med en terapeut? Tveka inte att höra av dig, antingen kan du ringa under vår telefontid eller ta en första kontakt via mejl, kontakt@mindsverige.se

Dela på:

Facebook
LinkedIn

Du kanske också gillar:

Mind Sverige

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du i respektive terapeuts presentation.

Telefon

Tel: 08-414 003 20

Knappval 1 för att komma till familjerådgivningen.

Knappval 2 för att bli uppringd

Återbud och fakturafrågor

För fakturafrågor hänvisar vi till Convene tel 08-40000506

För avbokningar och ombokningar vänder du dig till din terapeut direkt.

Kontaktuppgifter