Hur hittar jag en terapeut som är rätt för just mig?

Det finns flera saker att tänka på när man väljer en terapeut. Här är några faktorer att beakta:

 

  1. Utbildning: Se till att terapeuten har en formell utbildning.
  2. Erfarenhet: Terapeuter med lång erfarenhet kan ha utvecklat en bredare kompetens och kunskap, men det är också viktigt att tänka på att nya terapeuter kan vara lika kvalificerade, kompetenta och inte minst motiverade.
  3. Specialisering: Vissa terapeuter är specialiserade på viss typ av problem, till exempel depression, ångest eller relationer. Välj en terapeut som har erfarenhet av att hantera det problem du vill arbeta med.
  4. Personlighet: Det är viktigt att du känner dig bekväm med terapeuten. Välj någon som du tror att du kan öppna upp för och som du tror kan hjälpa dig att nå dina mål.
  5. Metod: Olika terapeuter använder olika metoder. Se till att terapeuten använder en metod som du känner dig bekväm med och tror kan hjälpa dig.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon ”perfekt” terapeut som passar alla. Det kan ta tid att hitta en terapeut som du känner dig bekväm med och som kan hjälpa dig att nå dina mål. Men med lite tid och ansträngning, finns det stora möjligheter att hitta en terapeut som kan hjälpa dig att må bättre.

Vill du ha hjälp att bli matchad med en terapeut? Tveka inte att höra av dig, antingen kan du ringa under vår telefontid eller ta en första kontakt via mejl, kontakt@mindsverige.se

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn

Du kanske också gillar:

Mind Sverige

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Många vill snabbt få personlig kontakt med en terapeut, då är mejl inte ett säkert alternativ och telefonmöten ingår tyvärr inte i vårt uppdrag.

Därför erbjuder vi nu korta snabba Drop-In tider (videomöte 15 min). Om du inte vill använda videofunktionen så stänger du av kameran.

Du bokar direkt i vår webbkalender. På så sätt kan du enkelt få trygg och säker kontakt med din terapeut.

Det kan gälla rådgivning, avstämning eller lättare bedömning. Drop-In möten kostar 250 kr eller 0kr vid frikort eller om du är under 18 år.

Avbokning/ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du under respektive terapeut nedan

Kontaktuppgifter