Hur får jag mindre bråk och bättre kommunikation med mina tonåringar?

Hej Tobias!

 

Vad är dina tips på hur får jag mindre bråk och bättre kommunikation med mina tonåringar?

Tobias Andersson är leg psykoterapeut (KBT), han använder även metoder från EMDR och TF för att hjälpa ungdomar och föräldrar att förstå varandra bättre.
– Jag brukar arbeta med kommunikationen mellan barn, ungdomar och deras föräldrar. Jag tror nämligen att det är där vi fastnar i våra svårigheter, dvs i hur vi bemöter våra barn och ungdomar. Alla föräldrar gör så gott de kan. Men ibland behöver man hjälp på vägen för att kommunicera på ett mer hjälpsamt sätt.
Mina råd brukar vara:
– lyssna färdigt på ditt barn/ungdom. Argumentera mindre med dem.
– Om du ser att dina barn/ungdomar är ledsna eller arga, berätta att du ser att de är ledsna eller arga och erbjud att du finns där för dem. Detta bygger på validering, något som stärker våra relationer mellan varandra och ökar vår förståelse för varandra.
Tobias når du på tobias.a@mindsthlm.se

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn

Du kanske också gillar:

Mind Sverige

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Många vill snabbt få personlig kontakt med en terapeut, då är mejl inte ett säkert alternativ och telefonmöten ingår tyvärr inte i vårt uppdrag.

Därför erbjuder vi nu korta snabba Drop-In tider (videomöte 15 min). Om du inte vill använda videofunktionen så stänger du av kameran.

Du bokar direkt i vår webbkalender. På så sätt kan du enkelt få trygg och säker kontakt med din terapeut.

Det kan gälla rådgivning, avstämning eller lättare bedömning. Drop-In möten kostar 250 kr eller 0kr vid frikort eller om du är under 18 år.

Avbokning/ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du under respektive terapeut nedan

Kontaktuppgifter