Få stöd att bryta din ofrivilliga ensamhet.

Få stöd att bryta din ofrivilliga ensamhet.

 

Ensamhet kan låta harmlöst men har blivit ett folkhälsoproblem. För många av de patienter som vi träffar är ensamhet en signifikant del av den psykiska ohälsa som de lider av. Det handlar inte nödvändigtvis att vara fysiskt ensam, du kanske ofta har människor runtomkring dig men att kontakten till de människorna är begränsad.

“Ensamhet kan vara skrämmande och väcka känslor av övergivenhet, otrygghet och nedstämdhet.  Bengt Brülde menar att ensamhet föder lidande som i värsta fall kan bli kronisk och som i sin tur skapar en kronisk ångest. Han tror att den här stressen är nedbrytande för hela människan. Samvaro har i sin tur en lugnande effekt på hela människan.” (länk 1177)

https://www.1177.se/Vasternorrland/liv–halsa/psykisk-halsa/ensamhet-skadar-var-halsa/

Få stöd att bryta din ofrivilliga ensamhet.

Hur bryter man ofrivillig ensamhet?  Ta initiativ till kontakt med andra människor, så som ögonkontakt och småprat. Försök att fokusera på att få kontakt och mindre med vem, då blir det ofta lättare av. Även kontakt med de vi inte känner och kanske inte kommer träffa igen kan bli meningsfull och göra livet mindre ensamt.

Vår leg psykoterapeut Eva Berggren har lång erfarenhet av att arbeta med bl.a ensamhet. Det går bra att boka tid hos henne direkt på vår hemsida eller genom att mejla till Eva på eva.b@mindsthlm.se

Välkommen!

 

 

Dela på:

Facebook
LinkedIn

Du kanske också gillar:

Mind Sverige

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du i respektive terapeuts presentation.

Telefon

Tel: 08-414 003 20

Knappval 1 för att komma till familjerådgivningen.

Knappval 2 för att bli uppringd

Återbud och fakturafrågor

För fakturafrågor hänvisar vi till Convene tel 08-40000506

För avbokningar och ombokningar vänder du dig till din terapeut direkt.

Kontaktuppgifter