Vad är skillnaden mellan psykoterapi och coachning? Vi frågar Tobias.

Hej Tobias!

Du arbetar både som leg psykoterapeut (KBT) och coach, vad är då skillnaden mellan de två arbetssätten?

– I coachning är mitt mål att lyssna in vad klienten vill få hjälp med först. Därefter gör jag min analys och presenterar ett förslag till dem hur man kan uppnå önskvärda resultat. Det innebär således att optimera beteenden som klienten redan har i önskvärd riktning så de får ut sin fulla potential i de delar av sitt liv de vill förbättra. 
Tobias Andersson, leg psykoterapeut (KBT) och coach

Och hur arbetar du med psykoterapi?

-Som leg psykoterapeut i KBT är mitt mål att hjälpa dig att förstå dina svårigheter samt behandla dem med KBT interventioner. Jag gör således en grundlig beteendeanalys som jag redogör för klienten. Vidare redogör jag  beteendeanalysen – hur jag ser på vad som vidmakthåller dina svårigheter samt hur man kan behandla dem med KBT interventioner. För att kunna behandla dem så har jag flertal interventioner från olika KBT metoder som CFT, ACT, DBT för att nämna några metoder jag arbetar med. 
Läs mer om Tobias och boka coachning eller privat psykoterapi direkt i hans webkalender. 

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn

Du kanske också gillar:

Mind Sverige

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Många vill snabbt få personlig kontakt med en terapeut, då är mejl inte ett säkert alternativ och telefonmöten ingår tyvärr inte i vårt uppdrag.

Därför erbjuder vi nu korta snabba Drop-In tider (videomöte 15 min). Om du inte vill använda videofunktionen så stänger du av kameran.

Du bokar direkt i vår webbkalender. På så sätt kan du enkelt få trygg och säker kontakt med din terapeut.

Det kan gälla rådgivning, avstämning eller lättare bedömning. Drop-In möten kostar 250 kr eller 0kr vid frikort eller om du är under 18 år.

Avbokning/ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du under respektive terapeut nedan

Kontaktuppgifter